Un bebelus de 7 luni, in coma din cauza rujeolei. Ancheta la spitalul din Oradea

/ / Modificat: 2019-01-16
Un bebelus de 7 luni, in coma din cauza rujeolei. Ancheta la spitalul din Oradea

Un bebelus de 7 luni, din Oradea, se zbate intre viata si moarte. Micutul a fost internat la spitalul Municipal in perioada 24 - 31 decembrie si tratat pentru pneumonie si insuficienta respiratorie acuta. Dupa externare, starea lui s-a agravat, iar parintii banuiesc ca a contractat virusul rujeolei in spital.

"In data de 10 (n.r.- 10 ianuarie) a inceput cu o eruptie pe cap, dar putin, asa. Seara a inceput sa faca temperatura, iar dimineata avea bubite pe tot corpul", a povestit tatal bebelusului, potrivit Digi24.

Micutul a fost dus din nou la spital, unde i-au fost recoltate probe de sange. I-a fost pus diagnosticul de rujeola, iar cateva zile mai tarziu a intrat in coma.

Mama sustine ca a aflat ca in perioada in care a fost internata cu bebelusul in aceeasi sectie s-a aflat un copil bolnav de rujeola, lucru negat de managerul institutiei.

"Mentionam ca in perioada 24-31.12, cat timp sugarul a fost internat pe sectia de pediatrie 3, nu au fost diagnosticate cazuri de rujeola", sustine Dacian Foncea, managerul Spitalului Municipal Oradea.

Medicii au spus ca sansele de supravietuire ale bebelusul sunt de 30% .

Ancheta la spital

La Spitalul Municipal din Oradea este ancheta epidemiologica. Inspectorii DSP Bihor incearca sa stabileasca daca bebelusul s-a imbolnavit de rujeola in perioada in care a fost internat.

Intre timp, directorul de ingrijiri a fost revocat din functie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rujeola Rujeola copii Infectare rujeola

Articole recomandate

Citeste si despre