Uleiul de masline virgin este bun pentru inima
Uleiul de masline este bun pentru inima si, dintre diferitele sale varietati, uleiul de masline virgin s-a dovedit cel mai eficient în lupta împotriva bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu prezentat la Congresul mondial de cardiologie de la Barcelona, relateaza AFP.

Acest studiu a fost efectuat în cadrul proiectului intitulat "Eurolive" de Institutul municipal de cercetari medicale (IMIM) din Barcelona si a fost coordonat de doctorul Maria Isabel Covas.

El demonstreaza ca un consum regulat de ulei de masline virgin reduce riscurile cardiovasculare gratie calitatilor antioxidante ale substantelor vegetale numite "polifenoli" si nu numai datorita grasimilor monosaturate.


Efectele benefice pentru inima ale uleiului de masline virgin si de regim numit "mediteraneean" erau cunoscute deja, însa este pentru prima data când un studiu stiintific confirma superioritatea sa în raport cu alte tipuri de uleiuri, potrivit autorilor studiului.

Peste 25.000 de specialisti au participat pâna miercuri la Congresul mondial anual de cardiologie la Barcelona.

ROMPRES

6 Septembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul