Tripleti dintr-un singur embrion 

Un caz extrem de rar, in care un embrion se imparte in doua, aduce mare bucurie in cazul unui cuplu care s-a luptat mult pentru a avea copii, iar tripletii care au venit pe lume sunt considerati o binecuvantare, relateaza MSNBC Health.
 
Dupa foarte multe incercari esuate, cuplul a decis sa apeleze la tratamente de fertilitate si au ales fetilizarea in vitro. Deoarece au dorit sa restranga sansele de sarcina multipla au decis implantarea unui singur embrion.

Cu fertilizarea in vitro poti controla (sau cel putin asa au crezut) numarul copiilor nascuti, stabilind numarul de emvrioni implantati.

Au decis sa implanteze un singur embrion, asteptana sa aiba un sigur copil, insa planurile s-au schimbat, a declarat proaspata mamica a celor trei baieti, Logan, Eli si Collin.

Bebelusii au avut la nastere in jur de un kilogram si 800 de grame fiecare.

Cei trei bebelusi au fost nascuti prin cezariana in saptamana 35 de sarcina. Medicii au declarat ca evolutia bebelusilor este foarte buna.

In general tratamentele de fertilitate au ca rezultat o sarcina multipla si tocmai de aceea cuplul a decis sa apeleze la fertilizarea in vitro si la implantarea unui singur embrion.

Embrionul implantat la impartit in doua pentru a produce gemei si una din jumatatti s-a impartit iar, asa venind pe lume tripletii identici.

Cuplul a aflat ca vor avea 3 copiii in saptamana a 8-a de sarcina cand au mers la ecografie pentru a auzi pentru prima data bataile inimii.

Medicii nu pot spune exact care sunt sansele de tripleti la implantarea unui singur embrion,  insa au fost estimate la una la 200 de milioane.
Foto: msnbc


Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro
11 Martie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul