Trei copii cu un sindrom rar, posibil asociat COVID-19, si-au pierdut viata in New York

/ / Modificat: 2020-05-14
Trei copii cu un sindrom rar, posibil asociat COVID-19, si-au pierdut viata in New York

Statul american New York investigheaza aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticati cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19, a declarat guvernatorul Andrew Cuomo.

Un copil de 5 ani din orasul New York, unul de 7 ani din Westchester County si un adolescent din Suffolk County si-au pierdut viata din cauza acestui sindrom, ale carui simptome includ febra persistenta, dureri abdominale, inrosirea severa a ochilor si eruptii cutanate, a explicat guvernatorul citat de Agerpres.

"Trebuie sa ramanem in alerta"

71% dintre cazuri au condus la internari in sectiile de terapie intensiva, iar 19% au presupus intubarea pacientilor, in timp 43% din numarul total al pacientilor au ramas spitalizati, a precizat Cuomo.

"Trebuie sa ramanem in alerta in legatura cu acest virus pentru ca inca invatam, iar ceea ce am crezut ca stim nu se dovedeste intotdeauna a fi adevarat," a spus Cuomo, referindu-se la presupunerea anterioara conform careia cei mici nu ar fi afectati de coronavirus.

"Statul New York a investigat intens aceste noi cazuri si conduce demersurile la nivel national si, cu cat stim mai multe, cu atat vom comunica mai mult," a adaugat el.

4 state americane si cinci tari din Europa au raportat cazuri asemanatoare

Potrivit guvernatorului, alte 14 state - California, Connecticut, Delaware, Georgia, Illinois, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Mississippi, New Jersey, Ohio, Pennsylvania, Utah si Washington - dar si cinci tari europene au raportat astfel de cazuri.

La sfarsitul saptamanii trecute, primarul New York-ului, Bill de Blasio, s-a aratat "profund ingrijorat" de cresterea numarului de cazuri de copii diagnosticati cu un sindrom inflamator despre care oamenii de stiinta cred ca ar putea fi asociat cu noul coronavirus.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Trei copii Covid - 19 New york

Articole recomandate

Citeste si despre