Tratamentul cancerului la copii poate fi ajutat de celule ale pielii
 

Cancerul la copii ar putea fi tratat prin intermediul unor celule ale pielii modificate genetic, sustine un studiu realizat in Marea Britanie, citat de BBC.

Cercetatorii afirma ca au putut stimula sistemul imunitar al soarecilor prin injectarea unuor celule ale pielii in interiorul unei tumori de tip neuroblastoma.

Acest tip de tumoare este responsabila pentru 15% din decesele copiilor bolnavi de cancer. Cea mai mare frecventa este intalnita in cazul copiilor mai mici de cinci ani.

Dupa ce au fost modificate genetic, celulele pielii devin mici "fabrici", care genereaza un tip de proteina care ajuta sistemul imunitar, afirma doctorul Stephen Hart. Atunci cand au fost injectate in interiorul tumorii, aceste celule au ajutat organismul sa lupte cu cancerul, soarecii tratati traind in medie cu 90 de zile mai mult.


Studiile realizate in trecut au demonstrat ca celulele modificate genetic ale unei tumori pot fi utilizate in tratamentul impotriva acesteia. Folosirea unor celule provenite din piele in locul celor recoltate din tumori ar usura mult tratamentul.

12 Iulie 2007

Citeste mai mult pe Stiri

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul