Tratamentul cancerului dauneaza inimii
 

Un nou studiu le incurajeaza pe femeile care inving cancerul sa ia in considerare toti factorii de risc ce au legatura cu bolile de inima, deoarece terapia de tratare a cancerului poate dauna inimii, relateaza Reuters Health.

Multumita unor terapii noi si imbunatatite, rata mortalitatii in cazurile de cancer a scazut foarte mult in ultimii ani – dar aceste imbunatatiri au dus, din pacate, la efecte daunatoare inimii. Majoritatea terapiilor includ riscul bolilor de inima pe termen lung.

In 50% din cazuri, chimioterapia are efecte nocive asupra inimii, diminuand abilitatea inimii de a pompa si crescand riscul de infarct in decurs de cativa ani. Terapia cu radiatii poate cauza cicatrici si leziuni ale tesutului inimii si plamanilor.


Terapiile cu hormoni cum ar fi Tamoxifenul care reduce nivelurile de estrogen pentru o perioada lunga de timp, ar putea avea efecte adverse si asupra inimii.

Specialistii atrag atentia asupra faptului ca femeile si medicii lor trebuie sa se concentreze nu numai pe amenintarea imediata a cancerului, dar si pe sanatatea cardiovasculara pe termen lung.

De asemenea, femeile inceteaza orice fel de activitate fizica in timpul terapiei si se ingrasa. Cercetatorii spun ca este imperativ sa mentina un stil de viata activ deoarece, in caz contrar, riscul bolilor de inima este mai mare.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

23 Octombr ie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul