"Testul numelui" poate detecta autismul


Mamele copiilor cu varsta de pana la un an pot verifica daca micutul sufera de autism prin observarea reactiei acestuia la apelarea numelui sau. In mod normal, autismul nu poate fi diagnosticat pana la varsta de patru ani, deoarece simptomele sunt variabile. In Arhivele de Medicina a Pediatriei si a Adolescentilor, „testul numelui” apare ca fiind o metoda eficienta de stabilire din timp a diagnosticului. Cercetatorii au studiat doua grupuri de copii: unul din care faceau parte copii care nu prezentau simptome de autism si unul cu copii care erau supusi riscului de a suferi de autism, deoarece aveau frati mai mari care se aflau in aceasta conditie.


La implinirea varstei de un an, toti cei 46 de copii din prima categorie au trecut „testul numelui”, deoarece au raspuns de prima sau a doua oara la strigarea numelui lor, in timp ce „doar” 86% din cei 101 copii supusi riscului de aparitie a autismului au trecut testul.

Pana la implinirea varstei de doi ani, trei sferturi din copiii care au picat testul numelui au fost detectati ca avand probleme de dezvoltare. cercetatarii au incercat sa aplice testul si copiilor de sase luni, dar si-au dat seama ca este o varsta foarte frageda pentru a trage niste concluzii pertinente. Acestia au subliniat ca rezultatul obtinut in urma tastului numelui nu trebuie luat neaparat ca un test de detectare a autismului, ci ca un semnal ca un copil are nevoie de mai multe evaluari.

Totusi, in cazul in care un copil pica in mod repetat acest test, inseamna ca acesta nu se dezvolta normal si ar trebui sa fie supus mai multor analize. Judith Gould, memebru al Societatii Nationale care se ocupa cu Studiul Autismului a afirmat ca tratarea din timp unor astfel de afectiuni poate fi de mare ajutor. Aceasta a mai adaugat ca  dac un copil nu raspunde la numele sau, nu inseamna ca sufera de autism. „Evaluarile pentru detectarea autismului sunt foarte complexe, deoarece se iau in considerare mai multi factori, cum ar fi contactul vizual si abilitatea de a indica un obiect sau o persoana. In momentul in care parintii sunt ingrijorati de modul in care se dezvolta copiii lor, acestia ar trebui sa apeleze imediat la specialisti”, adauga Judith Gould.

04 Aprilie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul