Testele de saliva, analizele viitorului
 

Hepatita, boala Alzheimer sau oreionul ar putea fi diagnosticate prin analiza proteinelor din saliva, spun cercetatorii americani. Testele de saliva ar putea fi folosite ca analize de rutina pentru diagnosticarea unor afectiuni precum hepatita A, B si C, cancer de san, fibroza chistica, oreion sau Alzheimer, cel mai devreme in 2011, afirma cercetatorii de la Dental Research Institute at the University of California, citati de Washington Post. Testele de saliva au avantajul major ca sunt mai usor de facut, iar diagnosticul poate fi pus intr-un timp mai scurt, pana la agravarea bolii. In prezent, testele de saliva pot depista deja cancerul de gura, in proportie de 90%, precum si unele boli autoimune. Pentru aceasta, cercetatorii au analizat o parte dintre proteinele si moleculele ARN din saliva.


Testele de sange sau de urina ar putea fi inlocuite cu cele de saliva pentru analizele de rutina cel mai devreme in 2011, arata rezultatele unor studii realizate de cercetatori americani, prezentate recent la intalnirea anuala a International Association for Dental Research, New Orleans. In prezent, testele de saliva pot depista cancerul de gura si unele boli autoimune precum sindromul Sjogren, afectiune in care celulele albe din sange ataca glandele salivare si lacrimale, cauzand uscarea ochilor si a gurii. Pentru a pune un diagnostic cu ajutorul salivei, specialistii trebuie sa identifice componentele lichidului.

(Ramona Samoila)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

28 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul