Teste de sange la minut
 

Analizele obisnuite pot fi realizate cu ajutorul unui aparat performant, prezentat la expozitia de echipamente medicale Rommedica. Un aparat modern de la Institutul „Matei Bals” poate face aproape opt teste de sange intr-un minut. Asta inseamna ca pacientii nu mai asteapta zile intregi pentru a primi un rezultat la analize, ci numai o ora. Aparatul Capillarys 2 a fost prezentat saptamana trecuta la expozitia Rommedica, din cadrul Romexpo. In strainatate, acest aparat este folosit de firmele de asigurari pentru a depista persoanele care consuma alcool in exces.

Aparatul face intr-un minut cam cat ar lucra un analizor semiautomat sau manual intr-o ora. In afara testelor uzuale, cum ar fi proteinele serice, urinare ori hemoglobina, analizorul mai detecteaza si consumul cronic de alcool, ciroza hepatica ori cancerul in stare incipienta. In afara testelor de sange uzuale, cu aparatul Capillarys 2 se pot face si analize mai amanuntite, precum electroforeza (analiza care poate depista valorile tuturor proteinelor din sange) sau imunofixarea (analiza imunologica). Daca sunteti internat, toate investigatiile sunt gratuite. Daca nu, veti plati sume asemanatoare cu cele ale analizelor realizate cu aparate mai putin performante. O electroforeza este in jur de 14 lei, in timp ce o imunofixare, aproximativ 100 de lei. Aparatul se mai gaseste si la Spitalul Coltea, dar nu a fost inca pus in functiune.


(Ionela Croitorescu)

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei  
< br> 17 Mai 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul