Televizorul nu este pentru toate varstele
 

In viata parintilor a existat mereu dilema televizorului: cat ar trebui sa stea copilul meu in fata televizorului? Acesta ii va afecta dezvoltarea? Sunt intrebari des intalnite printre parintii ingrijorati.

Conform unui nou studiu, dezvoltarea copilului nu poate fi afectata daca acesta intrerupe vizionarea televizorului inainte de varsta de 5 ani jumatate. Reducerea timpului de vizionare poate diminua considerabil riscurile aduse comportamentului si dezvoltarii sociale a copilului.

Pediatrii recomanda interzicerea televizorului la copiii mai mici de 2 ani si limitarea timpului de vizionare la cei peste 2 ani jumatate si anume intre 2 ore-2 ore jumatate pe zi.


De asemenea acestia sunt impotriva instalarii unui televizor in camera copilului.

Un copil din cinci care vizioneaza cel putin 2 ore de televizor pe zi prezinta un risc crescut fata de problemele de comportament. Copiii care se uita la televizor inainte de varsta de 5 ani sunt expusi unui risc mai mare.

Doi din cinci copii au in camera lor un televizor, ceea ce ii supune la probleme ale somnului.

Laura Georgiana Moise

Redactor Copilul.ro

1 Oc

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul