Telefonul mobil nu produce tumori

| | Modificat: 2005-09-02 09:51:03

Dupa 10 ani de folosire a telefonului mobil nu creste riscul aparitiei unei tumori la nervul ce face legatura intre ureche si creier, au anuntat cercetatorii.

Specialistii care au condus cel mai amplu studiu pe acest subiect de pana acum au anuntat insa ca nu pot exclude varianta unui risc crescut dupa o perioada mai mare de 10 ani de folosire a telefoniei mobile.

"Rezultatul studiului nostru arata ca nu exista un risc major de aparitie a cancerului in primii 10 ani de folosire a celularului. Daca exista, riscurile pe termen lung nu ne sunt inca cunoscute, dat fiind faptul ca telefonia mobila este o tehnologie relativ recent", a declarat Anthony Swerdlow, profesor la Institute of Cancer Research.Studiul, publicat de British Journal of Cancer, a avut in vedere riscul aparitiei asa numitei acoustic neuroma - o tumoare benigna care apare la nivelul nervului ce face legatura intre ureche si creier.

Cercetatorii au studiat si eventualitatea unei legaturi intre alte tipuri de tumori si telefonul mobil, insa prima pe lista este neuroma.

Studii independente anterioare au descoperit ca radiatiile emise de telefoanele mobile ar putea afecta corpul omenesc prin incalzirea creierului si provocarea de dureri de cap si greturi. Nici un studiu ulterior nu a putut dovedi insa ca telefoanele mobile au efecte nocive de durata, in timp ce industria de telefonie mobila a ripostat declarand ca nu exista dovezi clare ca radiatiile electromagnetice sunt daunatoare.

Anul acesta se anticipeaza ca vor fi vandute circa 780 de milioane de telefoane mobile, in timp ce aproape 2 miliarde de oameni au deja un astfel de dispozitiv.
Sursa: IDG

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA