Tamiflu, medicament impotriva gripei, provoaca probleme psihiatrice
 
Cel mai folosit medicament impotriva gripei in toata lumea ar trebui sa contina avertismente pe eticheta deoarece s-au observat probleme psihiatrice la unii dintre pacienti, relateaza Associated Press.

Experti de la FDA (Food and Drug Administration) au recomandat producatorului Roche sa schimbe avertismentele de pe eticheta medicamentului care a fost folosit de 48 de milioane de pacienti de la lansarea sa din 1999.

Prospectul medicamentului deja mentioneaza reactii adverse cum ar fi stare de delir si autoranire, in special la copii, dar unii experti FDA sunt de parere ca pe prospect trebuie mentionat faptul ca mai multi pacienti au murit in urma acestui comportament anormal.


Specialistii spun ca nu stiu exact daca aceste probleme psihiatrice sunt un efect secundar al medicamentului sau al gripei in sine. De aceea, s-a propun mentionarea pe prospect a faptului ca moartea a survenit si in cazul unor pacienti care nu urmau nici un fel de medicatie.

Au fost raportate aproape 600 de cazuri de probleme psihiatrice la pacientii care au luat Tamiflu. Conform FDA, 5 copii au murit cazand de la fereastra sau balcon sau loviti in trafic.

Roche, firma producatoare a Tamiflu, a prezentat propria analiza a mai mult de 150.000 de pacienti la care nu s-a constatat nici o conexiune intre Tamiflu si riscul de probleme psihiatrice.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

28 No iembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul