Studiu: O cana de suc cu acid, pe zi, te poate imbolnavi de cancer de colon

/ / Modificat: 2019-04-11
Studiu: O cana de suc cu acid, pe zi, te poate imbolnavi de cancer de colon

Bauturile carbogazoase ar putea hrani tumorile intestinale, accelerand cancerul, spun expertii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca glucoza si fructoza gasite in cele mai multe bauturi acidulate au accelerat cresterea tumorilor intestinale la soareci, scrie The Sun.

Soarecii predispusi la cancer intestinal au fost hraniti cu sirop de porumb cu fructoza, echivalentul unei cana de suc cu acid pe zi, pentru un om. Mai exact 340 ml. Astfel s-ar explica legaturile descoperite intre bauturile zaharoase si cancerul intestinal.

Siropul de porumb este un amestec de glucoza si fructoza si este folosit pentru indulcirea bauturilor carbogazoase in SUA.

In Marea Britanie, zaharul din trestie este mai frecvent utilizat si are proportii similare de fructoza si glucoza.

Cancerul intestinal este al patrulea cel mai frecvent tip de cancer din Marea Britanie si duce la peste 16.000 de decese in fiecare an.

Dr. Lewis Cantley, de la Universitatea Cornell din New York, a declarat ca cercetarea a fost determinata de o crestere a cazurilor de cancer intestinal la persoanele sub 35 de ani.

Hranirea tumorii

"Tumora a mancat direct zaharul", a spus profesorul Cantley.

Michael Skilton de la Universitatea din Sydney, care nu a fost implicat in studiu, a declarat ca a fost impresionat de cercetare si a avertizat ca ar fi o idee buna sa se reduca consumul de bauturi carbogazoase.

"Siropul de porumb cu multa fructoza si zaharul din trestie sunt legate puternic de obezitate, care este un factor mare de risc pentru mai multe tipuri de cancer", a declarat acesta pentru Times.

Care sunt semnele cancerului intestinal?

  • mersul frecvent la toaleta;
  • scaun cu sange;
  • durerea de stomac;
  • oboseala;
  • pierderea in greutate;

Tumorile intestinale provoaca de obicei pierderi de sange, ceea ce poate duce la anemie. Pot provoca oboseala si, uneori, dificultati de respiratie. In unele cazuri, cancerul intestinal poate bloca intestinele, aceasta fiind cunoscuta sub numele de obstructie intestinala.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bauturi carbogazoase

Articole recomandate

Citeste si despre