Stresul si sedentarismul ridica tensiunea romanilor
 

Potrivit unui studiu inceput in 2005 la nivel national, peste 40% dintre romani sufera de hipertensiune arteriala. Boala este una extrem de serioasa, avand in vedere faptul ca aceasta poate conduce la accidente vascular-cerebrale si la infarcturi. Specialistii in cardiologie au semnalat ca patru din 10 romani sunt hipertensivi. Grav este insa faptul ca doar 51,6% dintre acestia stiu ca sufera de o asemenea maladie si numai 7% dintre ei isi urmeaza corect tratamentul. Medicii au avertizat asupra pericolului pe care il reprezinta aceasta boala, mai ales ca ea a inceput sa faca victime si printre tineri cu varste de peste 25 de ani si chiar si sub 25 de ani.


Aflati care este valoarea tinta a tensiunii arteriale (140/90 mmHg) si asigurati-va ca va luati in mod regulat tensiunea, in special daca aveti varsta de peste 65 ani, obezitate, daca fumati sau aveti un stil de viata inactiv. Renuntati la fumat si faceti activitate fizica in mod regulat. Urmati o dieta sanatoasa si reduceti consumul de sare si alcool. Incercati sa slabiti si relaxati-va, pentru ca stresul va poate creste tensiunea arteriala. Respectati sfatul medicului referitor la stilul de viata si tratamentul medicamentos recomandat si luati-va medicamentele. Administrarea medicamentelor in modul recomandat de medicul dumneavoastra este un factor important pentru a atinge valorile recomandate ale tensiunii arteriale.

(Claudia Marcu)  

Citeste tot articolul in: Gardianul   

23 Mai 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul