Stresul in timpul sarcinii duce la nastere prematura

/ / Modificat: 2007-09-05
Stresul in timpul sarcinii duce la nastere prematura





 

Un nou studiu spune ca femeile care sunt deosebit de nelinistite in timpul sarcinii se expun unui risc marit de nastere prematura, relateaza Reuters Health.

Cercetatorii au descoperit ca din 1.820 de femei, cele care erau cel mai ingrijorate de sarcina lor au fost expuse la un risc de 3 ori mai mare de nastere prematura decat femeile care erau cel mai putin tensionate.

Unele studii arata ca stresul in timpul sarcinii duce la diverse complicatii, iar solutiile propuse nu au fost deloc simple.

Acest nou studiu a analizat cauzele stresului femeilor insarcinate cum ar fi griji in privinta nasterii, sangerarilor si senzatiei de voma. Scopul specialistiilor a fost sa afle ce tip de cauze provoaca stresul si daca pot fi tratate usor de terapeuti.

Cele 1.820 de femei au completat un chestionar despre aceste griji si cauzele lor. Acele femei care pe o scara de la 0 la 6 au trecut 5 sau 6 ca grad de ingrijorare au fost expuse la un risc mai crescut decat celelalte femei care au avut punctaje mai mici.

Rezultatele au ramas valabile si cand cercetatorii au luat in considerare alti factori favorizanti ai stresului cum ar fi un istoric in familie de probleme legate de sarcina sau problemele lor de sanatate din timpul sarcinii.

Pana cand alte studii confirma rezultatele acestui studiu, medicii sunt sfatuiti sa le explice femeilor insarcinate cum evolueaza o sarcina normala si care sunt situatiile in care trebuie intr-adevar sa apeleze la medic.

Alina Sica   

Redactor Copilul.ro  

5 Septembrie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre