Stomato ... bau-bau!?
 

Vine o vreme, nefericita pentru cei mici, cand trebuie sa faca o vizita medicului stomatolog. Cateodata, vizita e numai de control, alta da... cu interventii. Doamne, si ce durere, cate lacrimi si zbucium pe capul mititelului care se teme atat de tare de dentist, incat ar face orice numai pe scaunul "de tortura" sa nu ajunga. Evident, de cele mai multe ori, durerea este declansata doar de frica pe care singurel si-o induce.

Totusi, sunt situatii cand la aceasta stare de neliniste, de disconfort, contribuie chiar parintii sau medicii stomatologi care nu toti, si nu intotdeauna, stiu cum sa procedeze atunci cand au de-a face cu un micut infricosat. Chiar daca se ingroasa gluma, si copilul e greu de induplecat, parintele trebuie sa-l convinga intr-un fel, "promitandu-i jucarii noi, o plimbare frumoasa prin parc, desene animate, jocuri pe calculator… Parintii stiu mai bine ce fel de copil au si la ce este mai sensibil. Ajuns pe scaunul stomatologic, medicul are si el puterea sa-l faca pe micut cooperant. Asadar, daca va incepe sa planga si nu este cooperant, indicat este sa revina in alta zi".


(Roxana Ioana Ancuta)  

Citeste tot articolul in: Jurnalul National   

Foto: Jurnalul National

3 Iulie 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul