Statul suporta cele mai ieftine aparate pentru indreptat dintii
 

Peste 350 de medici stomatologi din ambulatoriu si aproximativ 100 din spitale sunt in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, dar putine persoane beneficiaza de servicii medicale gratuite in acest domeniu.

"Tarifele ar trebui sa fie mai ieftine cu 40%-60%, sau chiar gratuite, in unele cazuri", spune Vasile Cepoi, director la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. La adulti se deconteaza, in general, serviciile stomatologice de urgenta, iar la copii, majoritatea interventiilor ar trebui sa fie gratuite, inclusiv aparatele pentru indreptat dintii.


Putini parinti afla insa despre acest lucru si platesc ei interventiile. "Decontam aparatul cel mai ieftin", afirma Cristina Calinoiu, purtator de cuvant la CASMB.

Aparatele cele mai ieftine, spun medicii, sunt, in general, si cele mai proaste. Chiar si asa, costurile unor astfel de dispozitive, din categoria a doua de eficienta, ajung undeva pe la noua milioane de lei.

"Este vorba despre aparatele mobile, a caror eficienta este de 20%-30%. Unele dintre acestea provoaca dureri, leziuni si nu pot sa controleze tridimensional pozitia dintilor", explica stomatologul Dragos Epistatu. Aparatele fixe, cotate de stomatologi ca fiind cele mai bune, pot ajunge si la 2.000-3.000 de euro, iar cele mai ieftine costa cam 1.000 de euro.

Printre policlinicile care lucreaza, partial, in regim de stat se numara: Policlinica Universitara, precum si policlinicile de cartier, cum sunt Drumul Taberei nr. 34 si Titan.

(Mihaela Naftanaila)

Sursa: Evenimentul Zilei

30 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul