Spitalul de Pediatrie Sibiu a intrat in carantina! Zeci de copii, diagnosticati cu gripa

/ / Modificat: 2019-01-23
Spitalul de Pediatrie Sibiu a intrat in carantina! Zeci de copii, diagnosticati cu gripa

La Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu a fost instituita carantina, dupa ce au fost confirmate primele doua cazuri de gripa din acest sezon. In alte 44 au fost facute teste rapide care au iesit pozitive pentru gripa, dupa cum au declarat reprezentantii spitalului.

Astfel, in saptamana precedenta a crescut semnificativ numarul infectiilor respiratorii acute (3.236), cu circa 40% fata de cazurile din saptamana anterioara de raportare (2304). Numarul este cu 77.12% mai mare fata de aceeasi perioada din sezonul trecut.

Numarul pneumoniilor din aceasta saptamana de supraveghere este de 697 de cazuri. Cele mai multe (293) au survenit la grupa de varsta 15-49 ani. Ponderea internarilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost in saptamana a treia de 18.79%, predominand internarile la persoane cu varsta de 65 de ani si peste.

Ponderea mica a internarilor cu infectii acute respiratorii (2.19%) indica faptul ca majoritatea cazurilor reprezinta forme usoare, insa ponderea internarilor cu gripa (42.86%) arata ca sunt si multe cazuri care au necesitat spitalizare.

"In Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat in cursul saptamanii trecute un focar de infectii respiratorii cu 7 cazuri (varste cuprinse intre 3 luni si 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripa si 3 cu semne de infectie respiratorie acuta. S-au recoltat secretii nazale si faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este in curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme usoare si medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte doua cu evolutie favorabila," arata DSP.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Gripa A(H1N1) Gripa epidemie Gripa copii

Articole recomandate

Citeste si despre