Spitalele cu experienta salveaza copiii cu malformatii
 
Un nou studiu arata ca bebelusii cu defecte cardiace congenitale au mai multe sanse de supravietuire daca sunt tratati la un spital cu mai multa experienta in tratarea unor astfel de cazuri, relateaza HealthDay News.

Cercetatorii de la Universitatea Michigan au analizat date provenind de la copii spitalizati in 36 de state in 2003.

Autorii studiului s-au concentrat pe doua sau multemalformatiicardiace congenitale grave: transpozitia de vase mari (TVM), in care vasele de sange principale care fac legatura intre inima si plamani sunt inversate; si sindromul hipoplastic cardiac stang (SCHS), in care partea stanga a inimii nu se dezvolta ca in mod normal.


Daca operatia nu este efectuata in cateva sapatamani de la nastere, ambele conditii sunt fatale. Echipa de cercetatori a descoperit ca riscul ca un bebelus sa moara in spital in timpul sau dupa una dintre aceste operatii variaza mult in functie de numarul acestor proceduri efectuate in spital. Rata mortalitatii s-a modificat de la mai putin de 1% la mai mult de 10% pentru corectarea primului defect si de la aproximativ 10% la mai mult de 35% pentru corectarea celui de-al doilea defect.

Legatura dintre numarul de pacienti si riscul de moarte a fost foarte stransa in cazul ambelor proceduri chirurgicale.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

20 Decembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul