Spina bifida poate fi prevenita
 
Cercetatorii de la Universitatea Texas Medical School of Houston au descoperit o asociere intre genele care regleaza metabolismul glucozei si spina bifida, relateaza ScienceDaily.

Studiul, care a durat 10 ani, a analizat mai mult de 1.500 de mostre de ADN provenind de la parinti si copiii lor care s-au nascut cu aceasta malformatie.

Autorii studiului au testat variante ale 12 gene care iau parte la metabolismul glucozei pentru a cauta o legatura intre schimbarile genetice la copiii afectati si spina bifida. Parintii acestor copii au fost de asemenea studiati.

Rezultatele au aratat ca exista o legatura intre schimbarile a 3 gene implicate in metabolismul glucozei si spina bifida. Aceastamalformatieapare atunci cand coloana vertebrala a copilului nu se inchide in primele luni de sarcina.


Cercetatorii spun ca femeile pot reduce riscul aparitiei acestui defect mentinand o greutate sanatoasa in perioada lor reproducatoare. Un alt mod prin care femeile pot reduce riscul este administrarea a 400 micrograme deacid foliczilnic. Astfel, numarul de cazuri cu spina bifida ar putea fi redus cu 70%.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

19 Decembr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul