Sorina Pintea, despre cazul elevei internate la "Matei Bals": "Este alt tip de meningita"

/ / Modificat: 2019-05-16
Sorina Pintea, despre cazul elevei internate la

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a vorbit despre cazul elevei din Pitesti, adusa de urgenta la Inistitul "Matei Bals".

Adolescenta a fost diagnosticata cu un alt tip de meningita decat cel care i-a fost fatal elevei de la Liceul "Gheorghe Lazar" din Bucuresti.

"Nu este acelasi tip de meningita meningococica. Cea pe care a contactat-o fata de la Liceul Lazar, care a decedat, era o forma foarte grava si prognosticul de deces era estimat la cateva ore. Aici este vorba despre meningita meningococica de alt tip. Eleva este la Terapie Intensiva in acest moment. Starea ei este destul de grava," a declarat ministrul Sanatatii, pentru Libertatea.

Ministrul Sanatatii: Nu se poate vorbi de epidemie

Sorina Pintea a subliniat ca respectarea conditiilor de igiena este una dintre modalitatile pentru evitarea imbolnavirii cu meningita si le recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii. Vaccinul pentru meningita nu se afla in schema obligatorie de vaccinare finantata de Ministerul Sanatatii.

"Introducerea unui vaccin in schema obligatorie de vaccinare se face de catre comisiile de specialitate, in functie de numarul de cazuri care apar pe teritoriul tarii. Numarul de cazuri aparut in Romania nu este alarmant in acest moment, din punct de vedere al statisticilor. Alarmant este ca sunt tineri care se imbolnavesc. Cazurile sunt oricum izolate. Nu sunt cazuri multiple. Nu putem vorbi despre o epidemie", a ma precizat ministrul Sanatatii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sorina pintea Meningita Matei bals

Articole recomandate

Citeste si despre