Sorin Pintea despre gripa: Saptamana viitoare va fi decisiva

/ / Modificat: 2019-01-27 14:13:51

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, mai asteapta o saptamana pentru a lua o hotarare in ceea priveste declararea epidemiei de gripa. 

pintea

“Saptamana viitoare va fi decisiva. Daca pentru a treia saptamana consecutiv numarul cazurilor diagnosticate va depasi numarul cazurilor estimate, atunci vom declara epidemie de gripa. In ceea ce priveste pacientii care prezinta simptomele unei gripe, acestia trebuie sa se adreseze, in primul rand medicului de familie, sa evite automedicatia si sa respecte cu strictete instructiunile pe care inclusiv Ministerul Sanatatii le-a transmis in teritoriu avand in vedere multiplele cazuri de viroze respiratorii din aceasta perioada," a declarat Sorina Pintea, relateaza Agerpres.

Ministrul s-a referit si la situatia testelor rapide pentru depistarea gripei.

"Profesorul Adrian Streinu-Cercel  spune ca este foarte usor sa diagnostichezi o gripa pe baza semnelor clinice. Deci, nu este neaparat necesar sa ai aceste teste, dar, de regula, ele se gasesc in unitatile de primiri-urgenta", a mai spus ministrul Sanatatii. 

Numarul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 39, potrivit informarii Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Taguri Gripa Ministrul sanatatii Sorina pintea Epidemie de gripa

Articole recomandate

Citeste si despre