Soldurilor mamei duc la cancer de san la fiica
 

Cercetatorii americani au descoperit o legatura stransa intre marimea si forma soldurilor mamei si riscul aparitiei cancerului la fiica sa, relateaza Science Daily.

Soldurile mari si rotunde reprezinta semne ale unor concentratii mari de hormoni sexuali la mama, ceea ce creste vulnerabilitatea fiicei la cancerul de san.

Soldurile unei femei se formeaza la pubertate fiind controlate de hormonii sexuali, dar cercetatorii spun ca sunt de asemenea influentate de nivelul de nutritie.

Studiul publicat in American Journal of Human Biology arata pentru prima data ca dezvoltarea la pubertate a fetelor este asociata cu riscul aparitiei cancerului de san la fiicele lor.


Cercetatorii au monitorizat 6. 370 de femei, iar oasele pelvice ale mamelor lor au fost masurate in timpul vizitelor medicale prenatale.

Rezultatele arata ca incidenta cancerului de san este de 3 ori mai mare la femeile ale caror mame au solduri mari si de 7 ori mai mare daca acele mame au mai nascut un copil sau mai multi.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

12 Octombr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul