Sindromul picioarelor nelinistite ii poate afecta si pe copii
 

Un nou studiu relatat de Reuters Health arata ca sindromul picioarelor nelinistite (SPN) se intalneste frecvent la copii si adolescenti si apare mai des decat epilepsia sau diabetul. SPN este o senzatie de mancarime a picioarelor si persoanele care sufera de acest sindrom simt nevoia sa isi miste picioarele tot timpul pentru a-si alina mancarimea. De obicei, apare la sfarsitul zilei, cand persoana afectata sta in pat sau pe scaun.

Specialistii au analizat date provenind de la peste 10.000 de familii. Ei au descoperit ca baietii si fetele sunt afectati de sindrom in egala masura. Cercetatorii raporteaza ca peste 70% din copiii afectati aveau cel putin un parinte care suferea de SPN si in 16% din cazuri ambii parinti sufereau de SPN. Aproximativ 50% din copii au spus ca sindromul le-a afectat starea de spirit.


Medicii atrag atentia asupra faptului ca sunt necesare mai multe date despre aceasta afectiune pentru a fi tratata corespunzator.

Alina Sica,

Red

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul