Sindromul alcoolismului fetal, depistat in scaunul nou-nascutului
 
Copiii care au fost diagnosticati cu Sindromul Fatului Betiv (SFB) sunt mult mai predispusi la probleme psihiatrice si de comportament mai tarziu in viata, inclusiv un risc mare de abandon scolar, somaj sau comportament delincvent, relateaza Science Daily.

Studiile au aratat ca o interventie cat mai timpurie este elementul cheie in minimizarea efectelor negative ale SFB. Din nefericire, diagnosticul timpuriu al SFB nu este intotdeauna posibil, mai ales daca anumite caracteristici fizice nu sunt prezente. Acum exista un nou mod de a diagnostica acei copii afectati de SFB.

Dr. Jennifer Peterson, care lucreaza in prezent la clinica Cleveland impreuna cu alti au studiat un grup de 216 de copii ale caror mame au baut cantitati diferite de alcool in timpul sarcinii. Nivelurile de steri etili acizi grasi (SEAG), care sunt produsi cand alcoolul este prelucrat in sistemul digestiv, au fost masurate in primul scaun al nou-nascutilor. Bebelusilor li s-au dat apoi teste de dezvoltare la varstele de 6 luni, un an si doi ani.


Nou-nascutii cu niveluri mai mari de SEAG in primul lor scaun, erau expusi unui risc mai mare de a dezvolta tulburari de dezvoltare. Masurarea nivelurilor de SEAG in primul scaun al nou-nascutului ar putea fi o metoda utila in identificarea copiilor cu risc de SFB ceea ce ar putea face posibila o interventie timpurie.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

10 M artie 2008Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul