Simptome subtile care indica infectia cu coronavirus

/ / Modificat: 2020-03-27
Simptome subtile care indica infectia cu coronavirus

Initial s-a crezut ca simptomele Covid-19 sunt numai respiratorii. Specialistii britanici au descoperit, insa, noi simptome ale coronavirusului la pacienti tineri.

Potrivit noilor cercetari, persoanele infectate cu noul coronavirus isi pot pierde gustul si mirosul, a declarat unul dintre cei mai importanti consultanti ai Asociatiei Britanice de Otorinolaringologie, pentru Sky News.

Pacientii tineri isi pot pierde mirosul sau gustul

Astfel, daca pacientii nu prezinta simptome tipice ale infectiei cu coronavirus, precum tuse sau febra, ar putea manifesta o pierdere a mirosului sau a gustului.

"Studiile arata ca noul coronavirus patrunde in organism prin intermediul ochilor, nasului si gatului. Am identificat, de asemenea, un nou simptom, si anume pierderea simtului mirosului si a gustului. Astfel, persoanele asimptomatice, dar care nu mai au gust si nici miros, ar trebui sa se autoizoleze, pentru a reduce raspandirea virusului," a declarat profesorul Nirmal Kumar. 

De obicei, pacientii cu varste cuprinse intre 23 si 45 de ani prezinta forme usoare ale bolii sau nu au niciun simptom semnificativ. In schimb, ei pot pierde simtul mirosului si al gustului, ceea ce indica ca virusul este prezent in nas.

Lipsa mirosului ca simptom de Covid-19 s-a constatat dupa ce au fost analizate mai multe cazuri in Coreea de Sud, China si Italia, unde un numar semnificativ de pacienti cu infectii dovedite au dezvoltat anosmie. 

Si in Germania, statistic, in mai bine de doua din trei cazuri pacientii testati pozitiv la noul coronavirus s-au plans de lipsa mirosului.

Ce este anosmia

Anosmia, pierderea simtului mirosului, si ageusia, un simt al gustului diminuat, au aparut ca semne speciale ale Covid-19, boala cauzata de coronavirus si posibile markere ale infectiei.

Datele publicate sunt limitate, dar medicii sunt suficient de ingrijorati pentru a trage un semnal de alarma si in privinta acestor simptome.

"Ne dorim cu adevarat sa constientizam ca acesta este un semn de infectie si ca oricine dezvolta pierderea simtului mirosului ar trebui sa se autoizoleze," a scris prof. Claire Hopkins, presedintele Societatii Rinologice Rinologice intr-un e-mail. 

Academia Americana de Otorinolaringologie a postat informatii pe site-ul sau, care spun ca pierderea mirosului si pierderea gustului sunt simptome semnificative asociate cu Covid-19 si ca au fost observate la pacienti care ulterior au fost diagnosticati pozitiv cu coronavirus, acestia neprezentand alte simptome, noteaza New York Times.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Simptome Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre