Sfaturi pentru a evita iritatia datorata scutecelor
 

In timp ce pentru o persoana neavizata iritatia provocata de scutec nu pare o problema foarte grava, pentru cei care se confrunta cu aceasta problema (parintii) situatia este cel putin neplacuta datorita faptului ca deseori este frustrant sa tratezi pielea rosie si iritata datorita scutecului, iritatie care poate determina un disconfort major copilului.

Exista doua forme comune de dermatita de "scutec" - forma simpla de dermatita de "scutec" (iritatia) si dermatita datorata candidei. Sfaturi recomandate de medicii dermatologi pentru a prevenii si trata iritatia produsa de scutece:


-scutecele care contin materii fecale trebuie schimbate imediat. Datorita faptului ca urina nu este o substanta iritanta, scutecele care sunt doar umede datorita urinei nu trebuie schimbate imediat. Studiile efectuate de producatorii de scutece au aratat faptul ca majoritatea parintilor schimba scutecele copilului in medie de 6-7 ori pe zi.

-materiile fecale de pe pielea copilului ar trebui curatate cu servetele pentru copii, care nu contin substante iritante.

-pentru tratarea dermatitei de "scutec", trebuie aplicata o crema cu rol de bariera protectiva care sa contina oxid de zinc. Pentru a preveni aparitia iritatiei nu este necesara folosirea unui produs cu rol de bariera.

-se recomanda evitarea folosirii pudrei pentru copii datorita faptului ca aceasta poate fi inhalata de acestia si poate determina aparitia pneumoniei.

Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro   

24 August 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul