Sfat de la medic pentru parinti in contextul gripei: "Nepotii bolnavi nu trebuie dusi la bunici"

/ / Modificat: 2019-02-01
Sfat de la medic pentru parinti in contextul gripei:

Dupa declararea epidemiei de gripa, conf. Dr. Mihai Craiu si pediatru cu experienta, a postat pe pagina sa de Facebook Spitalul Virtual pentru copii o serie de recomandari pentru parinti, care sa ii ajute sa-si protejeze copiii de virusul gripal. Si nu numai pe ei.

In primul rand, dr. Craiu a subliniat ca persoanele decedate din cauza gripei au fost in special adulti cu varsta de peste 65 de ani care aveau boli cronice precum cancer, insuficienta renala, boli cardiace sau neurologice.

Nepotii nu trebuie lasati la bunici

De asemenea, medicul sustine ca una dintre cele mai sigure modalitati de prevenire a gripei este evitarea contactului cu persoane infectate si spalarea frecventa a mainilor. Si masca purtata pe nas este foarte utila.

"Foarte important: cei infectati trebuie sa evite contactul cu persoanele care ar putea muri de gripa! Asadar, nepotii bolnavi nu trebuie dusi la bunici daca acestia sunt bolnavi cronici, iar sugarii trebuie izolati de fratii mai mari care prezinta simptome de infectie respiratorie", a scris medicul Mihai Craiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Epidemie de gripa Prevenire gripa

Articole recomandate

Citeste si despre