Sexul in ultima perioada de sarcina nu induce travaliul
 

Un nou studiu pune la indoiala vechea credinta cum ca sexul in ultima perioada a sarcinii poate induce travaliul, relateaza Reuters Health.

Femeile care au avut contact sexual cu cateva zile inainte de nastere puteau sa intre in travaliu la fel de spontan ca si femeile care nu au avut contact sexual. Insa, acest studiu nu este decisiv deoarece cercetatorii avertizeaza ca mai sunt necesare si alte studii pentru a confirma datele.

Exista explicatii biologice plauzibile pentru credinta ca sexul induce travaliul. De exemplu, semenul contine hormonul denumit prostaglandina care este folosit pentru a induce travaliul in timp ce orgasmul poate duce la contractarea uterului. Dar nu exista nici o dovada stiintifica conform careia sexul provoaca pe loc travaliul.


Pentru a face o analiza, cercetatorii au ales 210 femei care erau programate sa nasca si le-au impartit intr-un grup care a fost sfatuit sa aiba contact sexual de cat mai multe ori inainte de nastere si intr-un grup caruia i s-a spus ca sexul nu are efecte secundare, dar ca nu se stie sigur daca induce travaliul.

Printre cele 108 femei care au fost sfatuite sa aiba contact sexual, 60% asa au facut spre deosebire de 40% din cele 102 femei din cel de-al doilea grup.

Dar, printre femeile care au avut contact sexual, 56% au intrat in travaliu in mod natural spre deosebire de 52% dintre acelea care nu au avut contact sexual ceea ce nu e o diferenta statistica mare.

Concluzia cercetatorilor a fost ca acele femei care sunt programate la spital pentru inducerea travaliului nu ar trebui sa fie sfatuite sa aiba contact sexual cu scopul de a obtine sfarsitul travaliului.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

11 Octombrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul