Sex slab, inima slaba


Bolile de inima la femei sunt subestimate, netratate la timp si prea putin studiate de oamenii de stiinta, atrage atentia medicul cardiolog Ghanda Mikhail intr-un articol publicat in British Medical Journal.

Bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in intreaga lume, deopotriva printre barbati si femei. Ele sunt vazute ca fiind specifice barbatilor, desi datele arata ca, in Europa, mortalitatea prin boli de inima este mai mare la femei (55%) decat la barbati (43%).

Femeile nu stiu ca bolile de inima reprezinta cel mai mare pericol pentru ele, acordand importanta mult mai mare cancerului de san. Ele se prezinta la medic atunci cand boala este deja intr-un stadiu avansat.In opinia cardiologului, nici specialistii nu constientizeaza gravitatea problemei in randul femeilor, care nu sunt indrumate catre investigatiile corecte, intarziind astfel inceperea tratamentului.

Cardiologul Ghanda Mikhail a mai spus ca femeile cardiace au simptome mai putin comune, precum durerile de spate, arsuri in piept, disconfort la nivelul abdomenului, greturi, senzatie permanenta de oboseala, toate acestea ingreunand stabilirea unui diagnostic.

Cercetarile se axeaza totusi pe barbati, astfel ca proportia femeilor care participa la studii nu depases

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul