Servicii medicale care se platesc


Ministerul Sanatatii a  stabilit, prin Legea reformei in domeniul sanitar, serviciile medicale de care pot beneficia romanii platitori la Fondul asigurarilor sociale de sanatate, din ianuarie 2007. Libertatea va prezinta care sunt serviciile medicale decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in baza asigurarii.

In spital:

- internarea  se face  pe baza  trimiterii de la medicul de familie  sau de la medicul specialist si a documentului ce dovedeste  calitatea de asigurat a persoanei;

- CNAS deconteaza  serviciile medicale acordate in cadrul unitatilor medico-sociale.


Medicul de familie:

- prescrie medicamente cu sau fara contributie personala;

- da trimiteri la medici specialisti, pentru internare si pentru investigatii paraclinice;

- pentru neasigurati se acorda servicii medicale doar in situatiile de urgenta sau pentru depistarea unor boli cu potential endemo-epidemic.La stomatolog:

- persoanele cu varste de pana la 18 ani beneficiaza de servicii medicale preventive si tratamente de medicina dentara incluse in pachetul de baza, decontate cu 40, 60 sau 100%, in functie de tipul lor;

- serviciile de pedodontie si ortodontie, precum si cele preventive si tratamentele stomatologice din pachetul de baza sunt decontate integral pentru  copiii sub 18 ani.

Retete:

- la o consultatie pot fi prescrise 1-3 medicamente pentru fiecare afectiune, exceptie  facand copiii intre 0-12 luni si bolnavii inclusi in programele de sanatate;

- retetele pot fi compensate 50, 90 si 100%;

-  copiii  intre 0-12 luni, studentii intre 18-26 de ani, gravidele si lauzele sau persoanele prevazute in legi speciale au gratuitate.

Citeste tot articolul in: Libertatea

08 Ianuarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul