Sensibilitatea solara indica tipul de piele

Unii cred ca arsura solara este o etapa dureroasa, dar inevitabila pentru a obtine o piele bronzata care sa starneasca admiratia celor din jur. Insa expunerea prelungita si necorespunzatoare la soare prea puternic poate dauna sanatatii. Soarele nu emite doar radiatii vizibile, ci si invizibile. Dintre radiatiile invizibile, cele care au lungimi de unda cuprinse intre 10 si 400 nm se numesc ultraviolete. Ele se impart in trei categorii: A, B si C. Dintre acestea, ultravioletele B (UVB), cu lungime de unda cuprinsa intre 290 si 320 nm, produc arsurile.

Pe baza sensibilitatii solare deosebim sase categorii:  I Se arde intotdeauna, nu se bronzeaza niciodata;  II Se arde intotdeauna si uneori se bronzeaza  III Uneori se arde, dar se bronzeaza intotdeauna  IV Nu se arde niciodata, se bronzeaza intotdeauna  V Piele inchisa la culoare  VI Piele foarte inchisa.

Indivizii din categoriile IV, V si VI nu prea au de ce sa-si faca probleme. In schimb, cei cu pielea alba, blonzi, cu numeroase alunite la suprafata pielii ar trebui sa fie deosebit de precauti cand se expun la soare.

(Valentina Grigore)  
Citeste tot articolul in: Romanialibera  
27 Iulie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul