Semintele de mustar improspateaza memoria


Mustarul poate fi considerat o planta foarte valoroasa. Indiferent de specie (alb sau negru), mustarul este folosit de secole in scopuri medicinale si industriale. Mustarul alb este recomandat in combaterea anorexiei si a constipatiilor cronice. Semintele plantei sunt administrate ca laxativ si stimulent al poftei de mancare. Planta ajuta la cresterea secretiilor gastrice, dar nu putem trece cu vederea nici puterea sa antiseptica. Medicul de familie sau fitoterapeutul recomanda ce cantitate de seminte trebuie ingurgitata in cazul fiecarei afectiuni. Mustarul alb poate fi folosit in industria alimentara pentru prepararea cunoscutului condiment - mustarul de masa. Mai mult, calitatile mustarului alb, ca un puternic vomitiv, au fost apreciate in cazurile de otravire (doza, in mod firesc, este stabilita de fitoterapeut).

In privinta mustarului negru, el poate fi intalnit, frecvent, in aceleasi zone cu mustarul alb.

Cronicile indepartate, care se refera la terapia naturista, amintesc un lucru tulburator. Planta, fiind atat de raspandita, a fost folosita de Hristos intr-una dintre cele mai vestite parabole din Evanghelii. Concret, aceasta precizeaza: „Un om a ales si a plantat intr-un colt al gradinii sale o samanta mica de mustar. Acesta era, fara indoiala, un om intelept. Pentru ca orice samanta, oricat de marunta, daca este semanata intr-un pamant bun, cu credinta, se poate dezvolta. Si samanta aceea a crescut si s-a transformat intr-un copac frumos, pe ramurile caruia stau si canta pasarele".

(Liliana Ivan)

Citeste tot articolul in: Adevarul

28 Ma rtie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul