Scoarta de pin reduce deficitul de atentie la copii


Un nou studiu arata ca extractul din scoarta de pin reduce Hiperactivitatea cu Deficit de Atentie (ADHD) la copii. Cercetatorii spun ca Picnogenolul, un extract din plante antioxidant din scoarta pinului maritim din Franta, creaza un echilibru intre hormonii de stres care scad adrenalina si dopamina rezultand intr-o scadere a ADHD.

Studiul a inclus 41 de pacienti carora li s-a administrat Picnogenol si 16 au primit placebo. In afara de acestea, nu au mai primit nici un fel de medicamente. Cantitatea hormonilor de stres a fost apreciata din probele de urina luate inainte si dupa tratament. Dupa o intrerupere a tratamentului de o luna, simptomele au revenit ceea ce sugereaza ca Picnogenolul este eficient in imbunatatirea atentiei si reducerea hiperactivitatii.


Rezultatele au aratat ca Picnogenolul scade hormonii de stres cu 26,2% in cazul adrenalinei si scade dopamina cu 10,8% care joaca un rol important in fiziologia creierului care implica invatarea, functia cognitiva, atentia si comportamentul. Acest studiu demonstreaza ca un supliment scade semnificativ efectul hormonilor de stres din organism pentru prima data.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

14 Septe

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul