Scenele din filme influenteaza copiii
 

Conform unui nou studiu, tinerii care se apuca de fumat se pare ca sunt influentati de filmele pe care le-au vazut in copilarie, relateaza HealthDay News.

 
Studiul a descoperit in plus, ca aproape 80% din filmele care contin scene cu fumat, sunt marcate cu AP (acordul parintilor). Autorul studiului, un medic specialist pediatru declara ca filmele vazute in copilarie, au aceeasi influenta asupra deciziei de a fuma, ca si filmele vazute recent.

Studiul a fost realizat pe un lot de 2.200 de copii (baieti si fete) cu varste cuprinse intre 9 si 12 ani. Incepand din 2002 si 2003, cercetatorii au efectuat interviuri cu copiii si parintii acestora, pentru a stabili daca acesti copii au fumat sau nu.


Cercetatorii au folosit o lista de 50 de filme selectate dintr-un numar de 550 de filme aflate in box-office cu 5 ani si jumatate inainte de inceperea studiului in 2002.

Interviurile initiale au fost urmate de inca 2 interviuri realizate un an si respectiv 2 ani mai tarziu. La fiecare interviu, au fost selectate aleator alte 50 de filme. Toate filmele contineau scene in care se fuma sau era folosit tutunul.

Printre filmele din lista alcatuita de cercetatori se numara si filme precum "102 Dalmatieni", "George of the Jungle" si "Atlantis: imperiul pierdut".

Cercetatorii au conclus ca 35% dintre deciziile de a fuma in randul copiilor sunt direct atribuite vizionarii scenelor in care se fumeaza.

Cercetatorii avertizeaza parintii ca trebuie sa fie mult mai atenti cu ceea ce vizioneaza copiii lor si atrag atentia ca in general, parintii sunt mult mai preocupati de scenele de sex, violenta sau limbaj inadecvat.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

09 Ianuarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul