Scaderea in greutate anunta Alzheimer
 

Femeile care se imbolnavesc de Alzheimer sau alte forme de dementa ar putea sa inceapa sa piarda in greutate cu aproximativ 10 ani inainte de a fi diagnosticate, relateaza Reuters Health.

Femeile care dezvolta o forma de dementa incep sa slabeasca cu 11 sau chiar 20 de ani inainte de a fi diagnosticate, dar scad din ce in ce mai mult in greutate in ultimii 10 ani inainte de diagnosticare. La momentul diagnosticarii, aceste femei cantaresc cu 5,4 kilograme mai putin decat femeile care nu sufera de aceasta afectiune.

Studiul a implicat analizarea fiselor medicale a 219 de femei care intr-un final au fost diagnosticate cu Alzheimer sau o alta forma de dementa si 219 femei sanatoase. Acelasi studiu a inclus si barbati, dar in cazul lor nu s-a observat o scadere in greutate.


Specialistii spun ca femeile dezvolta un anumit tip de comportament care anunta instalarea bolii cu multi ani inainte sa fie diagnosticate. Pierderea simtului olfactiv pare a fi unul dintre motivele pentru care ele nu mai au pofta de mancare.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul