Sarutul va scapa de stres


Daca dedicati sarutului nu mai mult de trei minute pe zi, va ajutati organismul sa scape de stres si de consecintele sale. Sarutul participa la reactiile biochimice care distrug hormonii stresului si la eliberarea endorfinelor – hormonii fericirii.

In acelasi timp este un foarte bun mijloc de mentinere a tonusului general al organismului. Cel mai simplu sarut creste frecventa contractiilor inimii. Astfel, sangele circula mai repede prin vene si este asigurata o mai buna oxigenare a celulelor.

Cercetatorii de la Institutul Stomatologic din Chicago sustin ca sarutul este un mod de prevenire a cariilor. In timp ce ne sarutam este stimulata secretia de saliva, iar calciul si fosforul din ea patrund in smaltul dintilor si ii protejeaza.

Dr. Ulf Beming, de la Academia austriaca de Medicina, afirma ca sarutul poate fi privit si ca un mijloc de stimulare a imunitatii: "Saliva contine numeroase bacterii. 80% dintre ele sunt comune pentru toti oamenii, iar 20% – diferite. Acestea din urma dau un impuls sistemului imunitar in formarea de anticorpi".

De asemenea, in saliva se gasesc o serie de substante care contribuie la cicatrizarea mai rapida a ranilor.

Sursa: Jurnalul Na

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul