Sarcini pierdute anterior, greutate scazuta la nastere
 

Femeile care au suferit pierderi de sarcina sau avort au mult mai multe sanse de a naste un copil cu greutate scazuta la nastere sau un copil prematur, relateaza HealthDay News.

 
O echipa de cercetatori de la universitatea Commonwealth din Virginia, a cercetat datele a mai bine de 45.500 de mame si copii inscrisi intr-un proiect prenatal.

Aproximativ 40% aveau unul sau doi copii si aproape doua treimi aveau varste curprinse intre 20 si 29 de ani. Cecetatorii au descoperit ca rata de copii nascuti cu o greutate scazuta (sub 2.500 de grame) sau nascuti prematur (inainte de 37 de saptamani) inregistra cel mai mare nivel la femeile foarte tinere sau foarte in varsta, la cele cu un nivel scazut de educatie si la cele nemaritate.


Studiul a descoperit de asemenea, ca femeile care au suferit mai multe pierderi de sarcina sau avorturi prezentau cele mai mari sanse de a naste copii cu greutate scazuta la nastere.

Femeile care au suferit o singura pierdere de sarcina sau avort, aveau 67% sanse de a naste prematur.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul