Sarcina previne cancerul mamar O sarcina dusa la termen la o varsta cat mai tanara reprezinta una dintre cele mai eficiente metode pentru preventia cancerului de san, spun cercetatori din Philadelphia. Rezultatele mai multor studii arata ca o sarcina in jurul varstei de 20 de ani scade riscul cancerului mamar la jumatate.

Studiile sugereaza ca celulele mamare se maturizeaza abia dupa prima sarcina dusa la termen si doar cand acest proces de diferentiere este complet, celulele devin mai putin vulnerabile fata de modificarile cancerigene.

Sarcina ofera protectie prin limitarea perioadei de timp in care celulele mamare sunt insuficient dezvoltate. Exista o perioada de timp cu risc inalt in care susceptibilitatea la cancer este mult mai mare.

Aceasta se situeaza in intervalul scurs de la inceperea activitatii ovarelor pana la prima sarcina. In acest timp glandele mamare sufera lunar o schimbare continua, ciclica, controlata de hormonii ovarieni si hipofizari. Aceste cai se modifica in timpul sarcinii sub influenta hormonilor produsi de placenta si embrion.

Rezultatele demonstreaza ca atat sarcina in sine cat si hormonul excretat de placenta: HCG( human chorionic gonadotropin) reduc riscul cancerului de san la soareci. HCG induce modificari genetice permanente la nivelul celulelor glandei mamare si promoveaza maturizarea lor protejandu-le astfel de schimbarile degenerative canceroase ulterioare.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul