Sarcina activa, copii mai activi
 
Un studiu nou arata ca mamele care sunt active in timpul sarcinii au copii care fac mai mult sport, relateaza BBC News.

Universitatea din Bristol a derulat studiul care a inclus 5.500 de copii cu varste cuprinse intre 11-12 ani. British Medical Journal raporteaza ca cercetatorii au exclus toti factorii biologici.

In schimb, cercetatorii ai spus ca daca femeile insarcinate sunt active exista o probabilitate mai mare ca dupa nastere sa continue sa facaexercitii. Acest lucru inseamna ca le-au dat un exemplu bun copiilor si i-au incurajat sa isi formeze obiceiuri sanatoase.

Echipa a adunat date de la copii de 11-12 ani privind activitatea lor in decurs de cel putin 3 ani analizandu-le in comparatie cu diversi factori inclusiv cum s-au simtit in timpul sarcinii mamicile active.


Specialistii au descoperit ca acei copii nascuti de mame care mergeau la pas vioi regulat si innotau in timpul sarcinii, sunt cu 3-4% mai activi.

Un alt factor care s-a dovedit a avea o influenta pozitiva asupra activitatii fizice estefumatulde catre parinti. Cercetatorii spun ca acest lucru este surprinzator deoarece fumatul in timpul sarcinii a fost intotdeauna asociat cu obezitatea.

Alti factori cum ar fi uitatul la televizor au avut numai un efect marginal.

Cercetatorii spun ca parinti ii pot influenta pozitiv pe copiii lor prescolari daca fac exercitii regulat si le ofera astfel un exemplu.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

23 Noiembrie 2007Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul