Sanctiuni in cazul bebelusului Sebastian
 

Ieri a fost analizat de catre Colegiul Medicilor cazul bebelusului Sebastian Lungu. Din cauza ca mama sa a fost lasata nesupravegheata timp de 45 de minute inainte sa nasca, Sebastian s-a nascut cu grave deficiente.

 
Micutul a fost strangulat cu cordonul ombilical, iar acum nu aude, nu vede si nu se poate hrani decat cu ajutorul unui tub.

Dupa analizarea cazului, Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor Bucuresti a hotarat sa suspende dreptul de libera practica a medicului Cristian Radoi pe o perioada de 6 luni. Cristian Radoi este medicul care era de garda in noaptea in care Alina Lungu, mama baietelului a fost internata.


Mirela Moarcas, medicul care a preluat cazul Alinei Lungu in ultimele luni de sarcina, a fost de asemenea sanctionata. Acesteia i-a fost  suspendat dreptul de libera practica pe o perioada de un an.

In urma acestei decizii, Gheorghe Borcean, presedintele Comisiei de Jurisdictie Profesionala a declarat ca medicii pot contesta decizia la Colegiul Medicilor din Roamania, relateaza NewsIn.

De asemenea, Ordinul Asistentilor din Romania a demarat o ancheta privind acuzatiile care se aduc asistentelor si moaselor care ar fi trebuit sa asiste nasterea lui Sebastian.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

5 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul