Sanatatea dintilor la romani lasa mult de dorit
 

Presedintele Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti, Alexandru Brezoescu, sustine ca igiena orala a romanilor si, implicit, sanatatea dintilor acestora lasa mult de dorit. In plus, numarul mic de medici stomatologi si subfinantarea cronica a acestei parti a sanatatii impiedica asigurarea de servicii medicale de specialitate pentru fiecare asigurat in parte.

"Situatia este mai buna in mediul rural decat in cel urban. Dar ne confruntam cu probleme mari din cauza subfinantarii, intrucat ni se aloca doar 0,9% din bugetul Casei Asigurarilor Sociale de Sanatate. Este imposibil sa asiguram o sanatate buna a dintilor romanilor cu acesti bani. In plus, numarul dentistilor este la jumatate din necesar", a declarat Brezoescu.


In Romania, sunt la nivel national aproximativ 11.500 de medici stomatologi, din care 3.800 isi practica meseria numai in Bucuresti.

Printre cele mai des intalnite afectiuni stomatologice, conform presedintelui Uniunii Nationale a Asociatiilor Stomatologice, Teodor Traistaru, se numara cariile, paradentozele si, in ultima perioada, cancerul.

Potrivit specialistilor, cancerul afecteaza persoane cu o varsta cuprinsa intre 5 si 70 de ani, iar varful de incidenta este intre 50 si 60 de ani. In Capitala, incidenta acestuia inregistrata oficial este de 4% din numarul total al persoanelor care se prezinta macar o data pe an la un consult stomatologic sau din sase in sase luni.

Sursa: Curentul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul