SUPRAFETELE pe care noul coronavirus TRAIESTE cel mai mult, potrivit cercetarilor

/ / Modificat: 2020-03-13
SUPRAFETELE pe care noul coronavirus TRAIESTE cel mai mult, potrivit cercetarilor

Cercetatorul Vincent Munster si echipa lui de la National Institutes of Health, din Montana, SUA, au ajuns la concluzia ca coronavirusul supravietuieste cel mai mult timp pe otel inoxidabil si plastic.

Pe ce suprafete supravietuiste coronavirusul

Pe otel inoxidabil si plastic, virusul a supravietuit timp de trei zile, transmite MIT Technology Review, citata de Mediafax. 

In schimb, 2019-nCoV nu traieste mult pe suprafetele din cupru, pe care moare dupa doar cateva ore. Pe o cutie de livrare din carton, coronavirusul traieste cel putin o zi.

Aceste experimente sunt inca preliminare. Vor fi necesare studii amanuntite pentru a fi inteles exact modul in care coronavirusul se raspandeste.

Faptul ca noul virus traieste mult pe plastic este ingrijorator. Acest material se gaseste peste tot, de la carcasele telefoanelor si pana la interioarele masinilor. De acolo, coronavirusul ajunge pe fetele oamenilor. 

Pentru a gasi un raspuns, cercetatorii americani au incercat sa pulverizeze  virusul pe sapte materiale intalnite in mod obisnuit in case si spitale, pentru a vedea cat a rezistat.

Cercetarille mai arata ca o persoana isi atinge fata, in medie, de 20 de ori pe ora.

Peste 4.700 de persoane au murit din cauza COVID-19 pe glob. Virusul a infectat aproape 128.000 de oameni la nivel mondial.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus Cercetatori

Articole recomandate

Citeste si despre