Urmareste-ne:

S-a inventat inghetata cu putine calorii




 

Cercetatorii americani au descoperit metoda prin care se poate realiza inghetata cu continut scazut de grasimi. Pentru crearea deserturilor mai sanatoase, se va folosi versiunea artificiala a unei proteine descoperite in pestii care traiesc in apa adanca. Proteina care se va folosi in producerea inghetatei cu continut caloric scazut este o versiune sintetica a celei descoperite in sangele unei specii de peste oceanic.

Aceasta proteina, un tip de anticongelant, permite pestilor sa supravietuiasca in apele extrem de reci de pe fundul marilor si al oceanelor. Cercetatorii de la compania Unilever au gasit o modalitate de a sintetiza proteina. Rezultatul este un lichid subtire, de culoare maronie, care este adaugat in inghetata, scazand temperatura la care se formeaza acele de gheata. Potrivit producatorilor, acest lucru vine sa demonstreze ca se poate crea inghetata de o consistenta buna fara a se folosi o cantitate mare de grasimi. Asociatia de monitorizare a produselor alimentare organice este sceptica, deoarece considera ca la fel de bine se poate folosi in realizarea inghetatei smantana, un produs cat se poate de natural.


(Magda Serban)    

Citeste tot articolul in: Adevarul   

2 August 2007
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:



Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul