S-a deschis sezonul varicelei: zeci de adulti si copii se imbolnavesc zilnic in Capitala


Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals“ Bucuresti inregistreaza peste 15 cazuri de varicela pe zi. Medicii spun ca acesta este sezonul propice aparitiei bolii, manifestandu-si ingrijorarea fata de numarul mare de cazuri depistate la adulti. „De ani de zile facem apel la populatie sa se vaccineze impotriva acestui virus. Este mai bine sa dai 20 RON pentru o imunizare decat sa stai in spital trei saptamani si sa mai ramai si cu semne. Varicela are un indice de contagiozitate de 95%, fapt ce provoaca o raspandire rapida a bolii“, ne-a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, de la Institutul „Matei Bals“.


Doctorii avertizeaza ca, la primele semne ale bolii, pacientii trebuie sa se prezinte la spital.

Varicela debuteaza cu temperaturi de 38-39 de grade Celsius, o stare generala alterata, asemanatoare guturaiului, dupa care apar primele eruptii veziculare, un fel de basicute apoase, care prind, ulterior, cruste. Eruptiile se manifesta la diferite intervaluri, fiind insotite, de fiecare data, de temperaturi ridicate.

(Claudia Marcu)

Sursa: Gardianul

03 Apr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul