"Ruperea apei" nu grabeste travaliul


Conform unui studiu nou, ruperea artificiala a membranelor amniotice in timpul travaliului, fapt ce determina eliberarea fluidului amniotic, nu accelereaza contractiile si nici nu scurteaza durata travaliului, relateaza Reuters Health.

Desi practicata pe scara larga, nu exista nicio dovada ca aceasta procedura numita si amniotomie influenteaza cu ceva rezultatul final al nasterii. In cadrul studiului care a inclus 4.893 de femei, cercetatorii au realizat 14 incercari. Aceste experimente au avut niveluri inalte de variatie in cazul tuturor factorilor analizati.

In primul grup de paciente, s-a observat ca riscul de cezariana a crescut usor in cazul femeilor carora li s-a facut amniotomie.De asemenea, durata celui de-al doilea stadiu de travaliu a fost redusa foarte putin si s-a observat un efect usor asupra nevoii de calmante, asupra tratamentului pentru inducerea contractiilor, hemoragiei maternale dupa delivrenta sau prolapsului cordonului ombilical. Prolapsul cordonului ombilical reprezinta o afectiune periculoasa in care cordonul ombilical incepe sa iasa din canalul de nastere inaintea capului fatului, fapt care poate duce la intreruperea alimentarii cu oxigen.

Amniotomia nu a avut niciun efect asupra sanatatii fatului, incluzand intrarea la terapie intensiva neonatala, aspiratia de meconiu, sau acidoza.

Specialistii considera ca este nevoie de alte studii mult mai ample pentru a evalua efectele amniotomiei, dar pe baza rezultatelor acestui studiu, cercetatorii nu recomanda folosirea amniotomiei ca o procedura de rutina.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

24 Octombrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul