Rubrica de sex - Tratamente pentru libidoul femeilor

/ / Modificat: 2006-12-11
Rubrica de sex - Tratamente pentru libidoul femeilor





 

Tulburari sexuale feminine. Ne-am obisnuit sa dam vina pe barbat pentru rateurile sexuale. Bine, si-au zis producatorii de medicamente. Si au conceput numeroase buline care sa refaca potenta masculina. Dar si femeile au tulburari sexuale. Si au la dispozitie putine medicamente care sa le ajute sa ajunga in al saptelea cer.

Tulburarile sexuale feminine afecteaza aproximativ 60% dintre femei. Cauzele sunt diferite. 30% dintre femei se plang de diminuarea dorintei de a face sex, altele marturisesc ca au dificultati in atingerea starii de orgasm sau acuza dureri in timpul actului sexual. Sunt si femei, in special cele in perioada menopauzei, la care excitarea sexuala si lubrifierea organelor geneitale sunt deficitare. Aceste simptome – intalnite la aproximativ 20% dintre femei, potrivit unor studii efectuate in SUA – sunt echivalentul feminin al tulburarilor erectile masculine.

Tulburarile de dorinta sexuala la femei pun in discutie mecanisme complexe cerebrale. Stresul este una dintre cauze. Dar tulburarile sexuale feminine pot fi explicate prin luarea rapida in greutate, dar si prin sedentarism. Pe baza unor studii recente, doctorul Nicolae Calomfirescu spune ca femeile afectate de acest tip de tulburari sunt in general persoane care au profesii stresante, care nu-si mai gasesc timp pentru exercitii fizice sau cel putin pentru obisnuita plimbare pe jos.  

Magda Marincovici

Jurnalul National

09 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre