Roche accepta propunerea FDA
 
Firma producatoare de medicamente Roche Holding AG a acceptat recomandarea FDA (Food and Drug Administration) de a adauga un avertisment pe prospectul medicamentului impotriva gripei Tamiflu, relateaza Associated Press.

Insa, Martina Rupp, purtatoarea de cuvant a Roche Holding AG, a spus ca toti pacientii cu gripa trebuie sa fie avertizati ca boala in sine prezinta un risc de aparitie a problemelor psihiatrice. Asadar, astfel de efecte secundare pot aparea si daca pacientului nu i se administreaza Tamiflu. Ea a accentuat faptul ca nu exista nici o relatie cauzala intre Tamiflu si cazurile de delir si halucinatii raportate.


Compania mentioneaza ca majoritatea cazurilor de delir sau autoranire au aparut la copiii din Japonia, insa FDA sustine ca mai multi pacienti au murit in urma acestor comportamente anormale.

Aproape 600 de cazuri cu probleme psihiatrice au fost raportate la pacientii care luau Tamiflu si 75% proveneau din Japonia. Conform FDA, 5 copii au murit dupa ce "au cazut de la balcon sau fereastra sau au fost loviti in trafic".

Incasarile Tamiflu s-au ridicat la 1,1 bilioane de dolari in prima jumatate a anului 2007.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

29 Noiembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul