Riscul anomaliilor fetale poate fi crescut de catre amniocenteza


Amniocenteza efectuata inainte de saptamanile 14 si 15 de sarcina creste riscul aparitiei anomaliilor posturale si al afectiunilor pulmonare la fat. Pana in prezent nu s-a putut dovedi daca si biopsia vilozitatilor coriale creste riscul morbiditatii fetale. Aceste rezultate au fost obtinute in urma unui studiu ce a cuprins un numar de 21748 de femei la care s-a efectuat amniocenteza si 1984 de femei la care s-a efectuat biopsia vilozitatilor coriale.

In acest studiu cercetatorii au observat o rata de crestere de 1,32 pentru malformatiile musculo-scheletale mai ales in cazul amniocentezei efectuate inainte de 14 saptamani de gestatie. Afectiunile respiratorii care includ pneumonia neonatala, aspirarea de meconiu, atelectazia si tahipneea au fost intalnite mult mai frecvent la copiii ale caror mame au suportat amniocenteza, in special in cazul efectuarii acesteia in saptamanile 14 si 15 de gestatie.Citeste tot articolul in: Sfatulmedicului.ro

6 August 2007
&n

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul