Risc de HPV de la primul partener

/ / Modificat: 2008-02-22
Risc de HPV de la primul partener





 

Femeile prezinta un risc semnificativ de imbolnavire cu HPV de la primul partener, relateaza Reuters Health.

 




Human papillomavirus, sau HPV, este responsabil de negii vaginali si majoritatea cazurilor de cancer cervical.

Infectiile cu HPV sunt comune in randul femeilor tinere care sunt la inceputul vietii sexuale, chiar si in cazul celor cu un singur partener. Asadar, cercetatorii spun ca vaccinul pentru HPV are cel mai mare efect daca este facut inainte de inceperea vietii sexuale.

Cercetatorii de la Universitatea Washington din Seattle, au incercat sa determine riscul de infectare cu HPV la 244 de femei inscrise in studiu, care au avut primul conctact sexual in ultimele 3 luni. Femeile au fost monitorizate timp de 3 ani, iar femeile care au schimbat partenerul pe parcursul celor 3 ani au fost excluse din studiu.

In interval de 12 luni de la primul contact sexual, 29% dintre femei au obtinut rezultate pozitive la testl HPV. Dupa 24 de luni, rata cumulativa a infectiei cu HPV a crescut pana la 39%, iar la 36 de luni s-a ridicat la un procent de 49%.

Cercetatorile au descoperit ca singurul factor asociat cu riscul de infectie cu HPV a fost numarul de anterior de partenere avute de catre paretenrii femeilor pariticpante la studiu.

Cercetatorii fac un apel in care incurajaza folosirea prezervativului si amintes importanta efectuarii testului Papanicoulau, in mod regulat.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

22 Februarie 2008
  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre